Binnenkijken in...

Noordeloos

Icon locatie realisatie

Locatie

Icon gebruikte tegels

Gebruikte tegels

Icon locatie realisatie

Locatie

Icon gebruikte tegels

gebruikte tegels

Sprekende mix van wandtegels

Wij kregen een aantal mooie foto’s doorgestuurd van een klant uit Noordeloos die bij ons enkele dozen zelliges in de light goldmix hadden gekocht. Zij hebben deze toegepast als wandtegels in hun nieuwe keuken, waarbij de gouden tegels als strooitegels zijn geplaatst. De bewoners hebben gekozen voor een spatrand van 4 tegels hoog, omgerekend zo’n 40cm hoog en zij hebben de tegels afgevoegd met een lichte voeg.

Realisatie keuken met zelliges Light Goldmix | Project Noordeloos

De light goldmix is een mix van verschillende kleuren zelliges, waaronder ecru, off white, greige en enkele gouden tegels als strooitegels. Belangrijk bij deze mix is dat de gouden wandtegels worden geplaatst op de plek waar er minder vocht aanwezig is. Dit heeft te maken met de eigenschap van de gouden zelliges dat deze minder goed tegen vocht kunnen. Bij langdurig contact met water zal het bladgoud namelijk kunnen beschadigen en bladeren.

Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, is er een vernislaag geplaatst over de gouden tegels en is ons advies om deze gouden zelliges bijvoorbeeld niet direct boven de kookplaat te plaatsen waar het stoom van kokende pannen neerslaat op de gouden zelliges. De overige kleuren in deze light goldmix zijn zelliges met een glazuurlaag. Deze zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in ruimten waar vocht aanwezig kan zijn.

Meer weten over deze toegepaste wandtegels in Noordeloos

Wil je meer weten over dit project of de gebruikte producten? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer.